Uit een andere hoek

Bij vegetarisch eten denken veel mensen aan gezond, nootjes, saai, tofu, smakeloos, Indiaas eten (die is terecht! Daar zou iedereen aan moeten denken), peulvruchten, boekweit, groenteburgers en ga zo nog maar even door.

Er schieten ook geregeld wat mensen in paniek als er gemeld wordt dat er een vegetariër komt eten. “Oh help” en prompt worden diverse kookschriftjes geraadpleegd.

De vragen komen dan vanzelf:

“Eet hij/zij wel vis?”

“Hij/zij eet toch wel kaas en eieren?” (Een vegetariër is nog steeds geen veganist.)

Het rare is dat mensen dan vaak wel zeggen “Ja, wij eten ook niet zoveel vlees meer”, maar er toch moeite mee hebben.

Verwarring

Want er hangt een zweem van een megagezonde liftestyle om dat vegetarisme heen waardoor bepaalde mensen in verwarring raken.

Een vooroordeel.

(En al die moderne healthfreaks maken het er niet beter op).

Vegetariërs mogen gewoon vet en zout eten. Ze zijn vaak dol op gesmolten kaas. En op roomboter.

Leve comfort food!

Gefrituurd, mmm. En waarom mogen groenten niet goed in olijfolie zwemmen?

En hup, kom maar op met rode pepers, knoflook en bossen verse kruiden. Wat nou smakeloos?

Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die hun hand niet omdraaien voor een heerlijke pasta, goed gevulde maaltijdsoep, een mooie quiche of een couscous.

Salade-eters

Omdat er ook landen zijn waar ze vegetariërs alleen maar zien als salade-eters (terwijl er echt genoeg aanbod aan verse producten is) op deze site meer over vegetarisch eten uit een hele andere hoek. Uit Oost-Europa, Centraal-Azië en Zuid-Oost Azië.

Want iedereen heeft recht op een goede dumpling, dille en een kom soep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.