Site pictogram Choban Salad

Vegetarische phở (recept)

Recept vegetarische phở

Phở is eigenlijk bedoeld als ontbijt. In Vietnam zie je dan ook ’s ochtends overal mensen zitten achter een kom noodlesoep bij een Phở shop. Op zo’n gezellig laag plastic krukje. De soep bevat rijstnoodles, een heerlijk geurige en kruidige bouillon en wordt getopt met heel veel verse kruiden, pepers en vlees (meestal rundvlees of kip). Maar ook vegetarische phở is verdomde lekker.

Hoe spreek je het uit?

Als fùh. Dus niet als vho, foh, veu of föh.

Misschien raar om een noodlesoep als ontbijt te eten, maar het is wel echt goed te doen. En het proberen waard, zeker als je in Vietnam bent. Natuurlijk is soep de ultieme vorm van comfort food en smaak phở ook heel erg lekker op gure dagen als het donker en nat buiten is.

Hoe eet je het?

Regel 1: Slurpen mag!

In Vietnam krijg je de kom voor je en mag je zelf de kruiden (koriander, Thaise basilicum, daun laksa), groenten (ui, taugé) en de extra smaken (limoen, rode pepers, sriracha, hoisin, vissaus) toevoegen.

Ik heb goed opgelet ’s ochtends bij zo’n phở shop en zag dat de Vietnamezen de sauzen en limoensap op een lepel mengen met hun stokjes en dan toevoegen aan de soep.

(tekst gaat verder onder de foto)

Phở shop in Saigon (of Ho Chi Minh City), Vietnam

Recept vegetarische phở

Dit recept is voor 2 à 3 grote kommen vegetarische phở. Als je het als kleiner gerecht maakt, kun je er ook met gemak 4 kommetjes uit halen. De basis voor de soep is al een zelfgemaakte bouillon die extra verrijkt wordt. Als je even wil pochen aan tafel mag je dus goede sier maken dat de bouillon dubbel getrokken is.

Ingrediënten vegetarische phở

Bouillon:

Topping:

Garnering:

Voor op tafel

Bereiding vegetarische phở

(tekst gaat verder onder de foto)

Verse groenten en kruiden op de markt in Hoi An, Vietnam

Vervolg bereiding:

Opdienen:

De markt in Ho Chi Minh City, Vietnam
Mobiele versie afsluiten