We ❤️ lokale markten

Oost-Europa mag dan wel niet bekend staan om de meest culinaire uitspattingen, groenten en fruit kweken kunnen ze wel degelijk. Een bezoek aan één van de vele markten bewijst dat wel.

Maar bezoek ook eens een willekeurig marktkraampje – gewoon om de hoek bij je hostel of B&B – en kijk eens goed. Ja, zo groot kunnen radijzen zijn.

Markthallen

Veel leuker nog zijn de ouderwetse markten (soms in van die prachtige hallen) op handige locaties vlakbij of in het centrum van de stad. Skip alle kledingrekken, schoenenm speelgoed en elektronische prullaria en ga zo snel mogelijk naar food gedeelte.

In Sofia (Bulgarije) ga je naar de ‘Ladies market’ ofwel de Zhenski Pazar vlakbij Stefan Stambolov Boulevard en Pirotska Street in het centrum (of zoals Lonely Planet zegt: tussen de ul Ekzarh Yosif and bul Slivnitsa).

Budapest (Hongarije) kun je natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek aan de Centrale Markt; een prachtige klassieke markthal. Overigens ook de plek om een keer Lángos te proberen (een guilty pleasure van jewelste van deeg, zure room en kaas!).

Lees meer over markten:

0

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.