Vegetarisch eten in Georgië

Georgië is een hippe vakantiebestemming. Op menig ‘must go in 2018’ lijstje prijkt wel dit veelzijdige land met de fijne hoofdstad Tbilisi als dé hotspot. Daar kun je ook nog eens heerlijk eten, en ook vegetariërs komen volop aan hun trekken. Want de Georgische keuken is niet die van wat gegrild vlees met salade, nee integendeel. Er is volop te ontdekken.

De Georgische specialiteiten waar je niet omheen kan zijn de Khinkali en de Khachapuri (of op Wikipedia chatsjapoeri), maar ook met groenten en walnoten kunnen de Georgiërs lekkere dingen maken.

Georgische dumpling

Een Khinkali is een mooie grote dumpling, waarbij je eigenlijk eerst het vocht eruit moet zuigen en vervolgens de boel moet opeten.

Kaas en brood

Een Khachapuri zou je een Georgische pizza kunnen noemen, maar dan doe je de heerlijke overdaad te kort. De basis is brood met daarop/daarin heel veel gesmolten kaas. Er zijn ook variaties met een ei erbovenop.

Eten in Tbilisi

Wat een fijne hoofdstad, prachtig om rond te wandelen en te eten. Zoals bij:

  • Pur-Pur (heerlijk eten en ook nog eens in een prachtig interieur)
  • Puris Sakhli (lekker traditioneel Georgisch eten in een authentieke sfeer)
  • Samikitno (hoera voor de vreetschuur, altijd open en perfect voor een goede Khinkali met een pint en uitzicht)

PS. Georgische wijn is ook nog eens heel goed. Wat een land..

0

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.